torsdag 24 september 2009

Back on track with a gluten-free attack!

Hej hallå!
Nu var det längesedan, va? Jobb och skola har sinkat oss lite, men nu är vi igång igen. Här är vårat första försök till glutenfria cupcakes. Enjoy!

Glutenfria Veganska Cupcakes med nougat och choklad (10st)
2 dl rårörsocker
3/4 dl olja
1½ dl sojamjölk
4 dl mjölkfri glutenfri mjölmix
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 tsk (rågad) vannilinsocker
½ tsk salt
125 g guldnougat
60 g mörk choklad

Blanda socker, olja och sojamjölk i en bunke. Ha sedan i allt utom nougaten och chokladen. Fyll muffinsformar (ståendes i en muffinsform) till hälften. Hacka 2 förpackningar av nougaten i små tärningar och ha i dem i formarna också. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 28-30 minuter.

Smält chokladen och 25 g nougat i ett vattenbad. Smeta på när cupcakesen har svalnat.