tag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post3071068674635086846..comments2016-03-01T17:35:43.464+01:00Comments on Veganbageriet: TårtanRobin och Emmahttp://www.blogger.com/profile/10495930559992110264noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-6348422152453702032009-06-04T21:55:07.323+02:002009-06-04T21:55:07.323+02:00Nu hoppas jag att den smakade bra för håller på at...Nu hoppas jag att den smakade bra för håller på att göra den till folket på min praktik nu :)Leroyhttp://thestepswetake.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-78501082474569252232009-05-18T18:15:00.000+02:002009-05-18T18:15:00.000+02:00Ja, det är vi som har tagit bilden.Ja, det är vi som har tagit bilden.Robin och Emmahttp://veganbageriet.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-37239823541060864892009-05-18T14:26:00.000+02:002009-05-18T14:26:00.000+02:00har ni tagit bilden? :)har ni tagit bilden? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-71938083223869857732009-05-04T11:01:00.000+02:002009-05-04T11:01:00.000+02:00Hej ida och magnus!
Vi var bara i sthlm för en sna...Hej ida och magnus!<br />Vi var bara i sthlm för en snabb visit på Goodstore. Vi behövde handla lite inför vegomässan! Kommer ni inte dit då? Nu när sommaren är här så kommer jag nog besöka sthlm oftare också :)Robinhttp://veganbageriet.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-53537887860940313102009-05-03T19:58:00.000+02:002009-05-03T19:58:00.000+02:00hej robin, sthlm saknar dig!
va synd att vi inte v...hej robin, sthlm saknar dig!<br />va synd att vi inte visste att du var och hälsade på då skulle vi kunnat ha kalas. hoppas vi ses snart! kram /ida magnus.ida magnshttp://mang.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-59909536162555953962009-04-27T20:29:00.000+02:002009-04-27T20:29:00.000+02:00Citron. Choklad. Mousse. Det är ju så att man blir...Citron. Choklad. Mousse. Det är ju så att man blir alldeles knäsvag. Tårtan ser bloomin' brilliant ut!<br /><br />Tack för kommentaren! <br />Levain är en alldeles särskilt intressant historia. Det man börjar med är att sätta en vildjäst, som består av torkad frukt av något slag, vatten och lite socker/ sirap (http://aiedail.blogg.se/2009/april/vildjast.html). Blandningen får stå i några dagar, jäsa och ha det bra, tills den börjar lukta likör och bubbla. Då silas frukten av, och den vätska som återstår är själva vildjästen. När man sedan ska göra levain matar man lite vildjäst med vatten och vetemjöl tre gånger under tre dagar, och vad man tillslut får är en bubblande härlig levain. Kortfattat kan man säga att levain är en sorts surdeg av fransk tappning. Den utgör samma syfte som en vanlig surdeg, det vill säga att ge degen hävningskraft och god, fyllig arom. <br />Även om det tar sin tid att göra levain är det inte alls krångligt, även om det kan låta så i början. Prova! Baka! Ät! <br />Det är värt varenda minut.Ahttp://aiedail.blogg.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-91744650759179677072009-04-26T19:36:00.000+02:002009-04-26T19:36:00.000+02:00Jorå. Varför inte, liksom?Jorå. Varför inte, liksom?Robinhttp://veganbageriet.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7607134428277841735.post-56148669671185076352009-04-26T18:48:00.000+02:002009-04-26T18:48:00.000+02:00kan ni inte testa nåt med polkagrisar?!kan ni inte testa nåt med polkagrisar?!kukennoreply@blogger.com