fredag 2 oktober 2009

Brownie Cupcakes med Björnbär

Robin skulle baka till fredagsfikat på jobbet. Vi började på torsdagskvällen med att ge oss på en rågfylld chokladkaka - FAILED! Sedan försökte vi oss på rågkakor med choklad och björnbär - FAILED! Trötta som vi var bestämde vi oss, fikalösa, för att ändå lägga oss.

Robin tänkte inte låta de på jobbet ha en fikafri fredag så han gick upp 04:39 för att fixa iordning något. Han gjorde det vi gör bäst. CUPCAKES!

Brownie Cupcakes (9 st)
2 dl rårörsocker
1 3/4 dl sojamjölk
3/4 dl olja
50 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 msk kakao
1 tsk vannilinsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ krm salt

Börja med att försiktigt smälta chokladen tillsammans med oljan i en kastrull. Blanda socker, sojamjölk och chokladblandningen i en bunke. Ha sedan i resten. Fyll muffinsformarna som står i muffinsplåten till lite mer än hälften och grädda på 175°C i 23 minuter.

Björnbärstopping
1 dl björnbär
3 dl florsocker

Mosa björnbären (gärna med en gaffel) tills de blir rinniga och ledsna. Blanda sedan i florsockret. Tillsätt mer om det verkar för löst. Ställ in i kylskåpet en stund och smeta sedan ett laget på cupcakesen. Simpelt!

Mörkt är det...

Nu är det dags att kila iväg till jobbet. Kallt och mörkt är det. Ett hett tips i det kalla höstmörkret: http://www.myspace.com/iokambient

3 kommentarer:

  1. vad snäll han är som inte vill sumpa fikadagen. Jag hade aldrig pallat gå upp så tidigt tror jag :P
    Bäst för arbetskamraterna att de gillade det! :D

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul och hitta kreativa västeråsare:) har precis hittat hit, jätte fin blogg! Och era recept ser ju inte helt fel ut:D måste provas!
    Fridens!

    SvaraRadera
  3. Vi gillade de skarpt! // Arbetskamraten!

    SvaraRadera