måndag 16 november 2009

Glass!

Vi har införskaffat en glassmaskin! Vi tog grundreceptet från Glass mot glass och tog lite inspiration från Husmorsbloggens violglass.

Tutti fruttiglass (8-9 deciliter)
4 dl söt sojamjölk
2 dl strösocker
4 dl grädde (vi tog hälften Carlshamns "luftig visp" och hälften Soyatoo vispgrädde)
3-4 askar tutti frutti (bild här)
Lite grön karamellfärg om man vill!

Börja med att värma 2 dl sojamjölk, socker och innehållet från tutti fruttiaskarna (koka inte). Ha i kall grädde och resten av sojamjölken. Ställ i frysen och låt den svalna (inte frysa). Kör det sedan i glassmaskinen men ha inte i tutti fruttibitarna! Det är ett helvete kan vi lova, så lämna dem.

Vi hade i lite grön karamellfärg för att få en mysig färg. Servera i strut och en chokladboll på toppen är inte helt fel!

6 kommentarer:

  1. Ååh, jag visste inte ens att tutti frutti-karamellerna är veganska. Väldigt fint recept!

    SvaraRadera
  2. Det visste inte vi heller! Tanken var att göra polkagrisglass men all polkagris på affärn hade E120 så då letade vi efter något annat och märkte att de faktiskt var veganska! :)

    SvaraRadera
  3. åh vad kul!
    Saknar sommaren nu! Jag visste inte heller att tuttifrutti karamellerna var veganska, här ska göras glass!

    SvaraRadera
  4. De innehåller bivax väl? E901...

    SvaraRadera
  5. Ja, det verkar så... Fail... :(

    SvaraRadera