söndag 13 december 2009

Pepparkakscupcakes från Vegomässan

Recepten kom upp lite sent, men de kom upp den här veckan som vi lovade!

Pepparkakscupcakes (12 st)
100 g margarin
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl yofu (naturell)
1½ msk pepparkakskrydda
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
Rivet skal från en halv apelsin (helst ekologisk)
½ krm salt

Smält margarinet och blanda med sockret i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och fyll muffinsformar i en muffinsplåt till lite mer än hälften och grädda i ugnen på 175°C i ca 20 minuter.

Glasyr
½ dl vatten
Rivet skal från 1½ apelsin (helst ekologisk)
½ dl saft från apelsin
1 dl socker
ca 1½ dl florsocker

Blanda allt utom florsocker i en kastrull och låt det sjuda. Häll sedan över blandningen i en bunke och blanda i florsocker.

1 kommentar:

  1. Pepparkaks cup cakes var supergoda där har ni verkligen fått in julens smaker. glasyren med apelsin bröt fint mot pepparkakssmaken. Muskat

    SvaraRadera