torsdag 24 september 2009

Back on track with a gluten-free attack!

Hej hallå!
Nu var det längesedan, va? Jobb och skola har sinkat oss lite, men nu är vi igång igen. Här är vårat första försök till glutenfria cupcakes. Enjoy!

Glutenfria Veganska Cupcakes med nougat och choklad (10st)
2 dl rårörsocker
3/4 dl olja
1½ dl sojamjölk
4 dl mjölkfri glutenfri mjölmix
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 tsk (rågad) vannilinsocker
½ tsk salt
125 g guldnougat
60 g mörk choklad

Blanda socker, olja och sojamjölk i en bunke. Ha sedan i allt utom nougaten och chokladen. Fyll muffinsformar (ståendes i en muffinsform) till hälften. Hacka 2 förpackningar av nougaten i små tärningar och ha i dem i formarna också. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 28-30 minuter.

Smält chokladen och 25 g nougat i ett vattenbad. Smeta på när cupcakesen har svalnat.

6 kommentarer:

  1. Kanon!att ni breddar ert utbud och infiltrerar de som inte tål gluten. Glad över att ni tänker på allt.

    SvaraRadera
  2. Japp! Vi ska försöka oss på sojafritt också. Dock fungerar sojamjölken lite som bindemedel så det är lite klurigt. Vi har provat lite med kokosmjölk - det smakar gott, men funkar inte riktigt.

    SvaraRadera
  3. ...sockerfritt och nötfritt ska också fixas :)
    Det ultimata utmaningen är sockerfria, nötfria, sojafria, glutenfria, veganska cupcakes som smakar gott!

    SvaraRadera
  4. Hej ni har vad jag sett verkligen djupa kunskaper, och att ni verkligen bryr er om alla. Ni kommer säkert att lyckas med allt ni provar er fram till.Bara det att tillgodose allas behov av goda bakverk är en stor bedrift, vad jag förstår av två så unga nytänkande bagare.

    SvaraRadera
  5. jag älskar verkligen er blogg och har saknat inlägg!!
    de veganska powerbar'sen funkar skit bra (Y)!

    SvaraRadera
  6. Vilka fina reaktioner ni fått på ert senaste inlägg. Fortsätt kämpa med era experiment. Lycka till Muskat

    SvaraRadera