måndag 9 november 2009

Robins hallon, -physalis -och kiwidröm

Robin fyllde 19 år. Stor pojke. Vi bakade en tårta såklart. Det var längesen vi gav så mycket krut på ett bakverk men det kändes skönt. Det var många steg men vi lägger upp receptet ändå!


Till att börja med behöver man två tårtlock - ett stort och ett litet. Följande del av receptet är en smet (du behöver alltså två).

Hallonsockerkaka
4 dl vetemjöl
2½ dl strösocker
3/4 dl olja
1 dl mosade hallon (lite mer än 100 g)
1 dl sojamjölk
3/4 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175°C. Börja med att blanda ihop socker, olja, sojamjölk och hallon. Ha sedan i resten och blanda till en jämn smet. Grädda i en smord och bröad form i mitten av ugnen i 40 minuter.

Mellan lagren och uppepå hade vi en simpel vaniljsås.

Vaniljsås
2 dl sojamjölk
½ dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk Maizenamjöl

Värm (inte koka!) och vispa allt i en kastrull tills det inte finns ett spår av klumpar. Ställ på svalning. Klar!

Vi garnerade sedan tårtan med dadelbollar, en syrlig smörkräm, kiwi och physalis.

Dadelbollar
12 st urkärnade dadlar
25 g margarin
3/4 dl havregryn
1 tsk citronsaft
Kokos

Kör allt utom kokosen i en matberedare till en jämn smet. Rulla små bollar och rulla dem i kokos.

Syrlig smörkräm (gjordes lite på känn)
25 g smält margarin
25 g rumstempererat margarin
Florsocker
1½ tsk citronsaft

Blanda det smälta margarinet med det rumstempererade tillsammans med citronsaften. Ha sedan i florsocker tills smörkrämen blir lagom hård och spritsvänlig.

Garnera hur du vill!

5 kommentarer:

  1. Herregud vad fin den blev! Den verkar väldigt god också. Vi (jag och min kille) funderar på att göra den här på hans födelsedag den 27:e. Passande att han också heter Robin.

    SvaraRadera
  2. Den ser jättefin ut. Mycket jobb antar jag. Hoppas den smakar lika smarrigt som den ser ut.

    SvaraRadera
  3. Gud vad ni har talang för detta, jag kommer bli en hängiven läsare och kommer definitivt att baka något utav dessa konstverk.^^
    Peace!

    SvaraRadera
  4. Ni är ju helt grymma! Tar ni beställningar?
    Bra o veta om det blir fin-partaj i framtiden :)
    Allt ser krymt smaskigt ut iaf!!
    Kramo
    /Matilda

    SvaraRadera
  5. Jo, visst kan vi ta beställningar! Enklast är ju om du bor i närheten. Att skicka med post går nog inte så bra :)

    SvaraRadera