måndag 13 april 2009

Health Stoners

Igår ville vi baka lite nyttigare cupcakes så vi uppfann ett recept som funkade! Nästa gång vi ska göra något liknande ska vi nog ha i kanel och kanske använda en annan topping, så tänk på det om ni vill prova dem! OBS! De är inte hårda. De ser bara ut som stenar.

Health Stoners, 8 st
2 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olja
2 msk sirap
1 tsk riven färsk ingefära
¾ dl mosade bär (t.ex. hallon och blåbär)
¾ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk Maizena
½ dl krossade linfrön
1½ dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
½ tsk salt

Börja med att vispa sojamjölken och äppelcidervinägern så att det blir någorlunda fluffigt. Ha i resten av de blöta ingredienserna (olja, sirap) + ingefäran och bären. Blanda ordenligt. Nu ska resterande ingredienser (bakpulver, bikarbonat, Maizena, linfrön, grahamsmjöl, havregryn och salt) i och blandas tills det känns som en riktigt bra smet. Fyll muffinsformar ¾, placerade i en muffinsplåt. Ställ mitt i den 175 grader varma ugnen och grädda i ca 17 minuter.

Bärgegga
¾ dl omosade bär (som sedan ska mosas)
½ msk agaragarflingor (vegetabiliskt gelatin du kan hitta på hälsokosten eller på stormarknader om man har tur)
½ dl vatten

Mosa bären. Häll bort lite av saften som blir. Koka upp agaragar med vattnet och låt sedan sjuda i ca 5 minuter under konstant omrörning. Ta bort från plattan när det har blivit en slät massa och häll i bärmoset. Blanda om, häll i en liten skål, ställ in i kylskåpet i ca 10 minuter och ta sedan fram den och smeta på de svalnade hälsostenarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar