General Jenst Frestelse
Kakan:
2 dl muscavadosocker
6 msk olja
2 dl sojamjölk
2 dl rårörsocker
4 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
¾ tsk bikarbonat
2 tsk vanillinsocker
1 krm torkad chili
Blanda sockersorterna med oljan och mjölken. Ha sedan i resten och blanda till en jämn smet. Ibland kan muscavadosockret klumpa lite men det gör inget om det blir så eftersom klumparna ser mysiga ut när kakan är klar. Grädda i en smord och bröad form i ugnen på 175°c i ca 30 minuter.
Fyllning:
4 tsk riven färsk ingefära
2 stora rivna jordgubbar
6 msk vatten
2 msk rårörsocker
2 msk maizenamjölk
Riv ner ingefäran och jordgubbarna i en kastrull och häll i vattnet, sockret och maizenamjölet. Koka upp försiktigt tills det blir en gegga (det går ganska fort).
Smörkrämstopping:
25 g smält margarin
25 g margarin
1 dl florsocker
1 tsk svarpeppar
Ta det nysmälta margarinet och häll på det fasta. Blanda till en jämn smet. Ha sedan i resten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar