söndag 17 maj 2009

General Jenst Frestelse

Ännu ett födelsedagsbarn den här helgen. Jens ville ha en fånigt liten tårta så vi gav honom en liten tårta som inte var så fånig! Receptet nedan är till en stor version av denna lilla. Vill du göra en liten så halvera alla ingredienser (utom bakpulver och bikarbonat som ska vara ½ tsk vardera).

General Jenst Frestelse
Kakan:
2 dl muscavadosocker
6 msk olja
2 dl sojamjölk
2 dl rårörsocker
4 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
¾ tsk bikarbonat
2 tsk vanillinsocker
1 krm torkad chili

Blanda sockersorterna med oljan och mjölken. Ha sedan i resten och blanda till en jämn smet. Ibland kan muscavadosockret klumpa lite men det gör inget om det blir så eftersom klumparna ser mysiga ut när kakan är klar. Grädda i en smord och bröad form i ugnen på 175°c i ca 30 minuter.

Fyllning:
4 tsk riven färsk ingefära
2 stora rivna jordgubbar
6 msk vatten
2 msk rårörsocker
2 msk maizenamjölk

Riv ner ingefäran och jordgubbarna i en kastrull och häll i vattnet, sockret och maizenamjölet. Koka upp försiktigt tills det blir en gegga (det går ganska fort).

Smörkrämstopping:
25 g smält margarin
25 g margarin
1 dl florsocker
1 tsk svarpeppar

Ta det nysmälta margarinet och häll på det fasta. Blanda till en jämn smet. Ha sedan i resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar