tisdag 4 augusti 2009

Hallonpaj med limesås

Smuldegspaj med hallon:
100 g margarin
2 msk socker
1 tsk vanillinsocker (eller ½ tsk vaniljpulver)
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 krm salt
300 g hallon

Blanda allt utom hallonen försiktigt med fingertopparna tills det blir smuligt. Smörj en ugnssäker pajform och häll i hallonen. Sockra hallonen lätt och strö därefter över smuldegen. Grädda i ugnen på 225°c i ca 20 minuter.

Limesås:
3 msk socker
Rivet skal från 2 lime
Saft från 2 lime
1 dl vatten
½ msk maizena (en hel om du vill ha det lika krämigt som på bilden)
1 tsk vanillinsocker (eller ½ tsk vaniljpulver)

Blanda vattnet med maizenamjölet och koka upp det i en kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna tills konsistensen börjar bli lite krämig. Låt svalna innan servering.

Inte den bästa bilden men det var gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar