söndag 20 mars 2011

Lingon- och morotsmuffins

Emma experimenterade idag och målet var att göra nyttiga muffins. Dessa passar perfekt till frukost, mellanmål eller till kaffet. Det går säkert bra att byta ut lingonen till andra bär men Emma gillar lingonen som hon har plockat själv. Det blir säkert trevligt med lite kanel i också. Skulle man vilja så passar det nog även bra med en mjukostglasyr med kokos och florsocker till också, om man vill vara lite onyttigare.

Lingon- och morotsmuffins (9 st)
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
1 dl havre/sojamjölk
3/4 dl sojayoghurt
1/3 dl olja
1/4 dl sirap
1-1½ dl mosade lingon
1-1½ dl rivna morötter
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Blanda alla de "blöta" ingredienserna utom lingon och morötter i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist lingonen och morötterna. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda i ugnen på 175°C i ca 18 minuter.

Ingen bild idag, tyvärr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar