Coffeecups (6 st)
2 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk kallt starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk kakao
1 msk kakao
¼ tsk torkad ingefära
1 dl socker
1 dl sojamjölk
1 dl olja
1 krm salt
Rör ihop kaffe, sojamjölk och olja. Tillsätt båda mjölsorterna och sedan resten av ingredienserna. Blanda väl. Häll sedan upp i formar, fyll ca ¾ i varje form.
Grädda i ugnen på 175° i 18 minuter.
Smörkräm
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
25 g smält margarin
25 g rumstempererat margarin
En knivsudd chilipulver (eller kanel, om man föredrar det)
Rör ihop margarinet med det smälta margarinet. Tillsätt sedan florsocker, vaniljsocker och chilipulvret/kanelen. Rör samman smeten, sedan är det bara att spritsa! Se dock till så att cupcakesen har fått svalna.
(Vill man ha smörkräm som täcker hela cupcaken bör man göra en dubbel sats smörkräm om det ska räcka)
Det går alldeles utmärkt. Tack! Jag hoppas det går bra att jag gör detsamma.
SvaraRadera