Igår ville vi baka lite nyttigare cupcakes så vi uppfann ett recept som funkade! Nästa gång vi ska göra något liknande ska vi nog ha i kanel och kanske använda en annan topping, så tänk på det om ni vill prova dem! OBS! De är inte hårda. De ser bara ut som stenar.
Health Stoners, 8 st
2 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olja
2 msk sirap
1 tsk riven färsk ingefära
¾ dl mosade bär (t.ex. hallon och blåbär)
¾ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk Maizena
½ dl krossade linfrön
1½ dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
½ tsk salt
Börja med att vispa sojamjölken och äppelcidervinägern så att det blir någorlunda fluffigt. Ha i resten av de blöta ingredienserna (olja, sirap) + ingefäran och bären. Blanda ordenligt. Nu ska resterande ingredienser (bakpulver, bikarbonat, Maizena, linfrön, grahamsmjöl, havregryn och salt) i och blandas tills det känns som en riktigt bra smet. Fyll muffinsformar ¾, placerade i en muffinsplåt. Ställ mitt i den 175 grader varma ugnen och grädda i ca 17 minuter.
Bärgegga
¾ dl omosade bär (som sedan ska mosas)
½ msk agaragarflingor (vegetabiliskt gelatin du kan hitta på hälsokosten eller på stormarknader om man har tur)
½ dl vatten
Mosa bären. Häll bort lite av saften som blir. Koka upp agaragar med vattnet och låt sedan sjuda i ca 5 minuter under konstant omrörning. Ta bort från plattan när det har blivit en slät massa och häll i bärmoset. Blanda om, häll i en liten skål, ställ in i kylskåpet i ca 10 minuter och ta sedan fram den och smeta på de svalnade hälsostenarna!
måndag 13 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar