Rödbetsröd
Rödbetsröd är ett alternativ till den vanliga hushållsfärgen man köper i affären som innehåller E120 (karmin (LÖSS!)). Det är enkelt att göra rödbetsröd. Det enda du behöver är lite rödbetor och vatten. Skala lite rödbetor och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten. Koka länge så att det blir riktigt koncentrerad rödbetssaft. När du är nöjd med färgen ska du sila av saften. Förvara i en lufttät flaska i kylskåpet. Håller sig i minst 2 månader (det gjorde minsann vår)!
söndag 13 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fina flaskor och etiketter. Ni är bra på att baka men även göra andra fina saker. Vilket jobb ni har lagt ner på att föra in rödbetsröd i våra kök. Muskat
SvaraRaderaHej Emma och Robin, länge sen ni gjort något nytt. Kollar er sida ofta. Kram Mio
SvaraRadera