söndag 13 december 2009

Rödbetsröd från Vegomässan

Rödbetsröd

Rödbetsröd är ett alternativ till den vanliga hushållsfärgen man köper i affären som innehåller E120 (karmin (LÖSS!)). Det är enkelt att göra rödbetsröd. Det enda du behöver är lite rödbetor och vatten. Skala lite rödbetor och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten. Koka länge så att det blir riktigt koncentrerad rödbetssaft. När du är nöjd med färgen ska du sila av saften. Förvara i en lufttät flaska i kylskåpet. Håller sig i minst 2 månader (det gjorde minsann vår)!

2 kommentarer:

  1. Fina flaskor och etiketter. Ni är bra på att baka men även göra andra fina saker. Vilket jobb ni har lagt ner på att föra in rödbetsröd i våra kök. Muskat

    SvaraRadera
  2. Hej Emma och Robin, länge sen ni gjort något nytt. Kollar er sida ofta. Kram Mio

    SvaraRadera