Sankta Sara (kakan)
2 dl strösocker
2 dl sojamjölk
2/3 dl olja
4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda socker, olja och sojamjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och häll upp i en form med avtagbara kanter som är smord och bröad. Grädda i ugnen på 175°C i ca 24 minuter.
Sankta Sara (fyllning)
100 g mörk choklad
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
Smält chokladen. Vispa den smälta chokladen med resten av ingredienserna för hand i en bunke tills det blir någorlunda fluffigt. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
Dela sockerkakan i två delar och ha fyllningen mellan och uppepå.
Sankta Sara (garnering)
Kavla ut vit marsipan till ett lock (Tips! Lägg marsipanen mellan två bitar plastfolie när du kavlar ut den för att förhindra att den kladdar och går sönder). Lägg på locket.
Smält 50 g guldnougat och pensla på den som ett kors på marsipanen. "Limma" fast citronmelissblad som en krans runt tårtan med hjälp av den smälta nougaten. Sätt fast ca 20 röda vinbär som på bilden.
Denna tårta bör garneras samma dag som den ska serveras eftersom citronmelissen lätt blir hängig.
söndag 13 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Känner nästan smaken av jul bara av att se tårtan på bild. Tack
SvaraRadera