Marsipangrisarna består av en marsipanklädd chokladtryffel. Mycket goda och uppskattade! Givetvis kan man göra vilka figurer man vill, men vi valde grisar då 5:- för varje såld gris gick till Griskampanjen.
Chokladtryffel
1 dl vispgrädde (helst GoGreens)
200 g mörk choklad
2 msk margarin (snåla gärna, annars stelnar de inte ordentligt)
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om med en sked tills chokladen har smält. Rör ner margarinet. Häll ut chokladsmeten på ett fat och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst en timme.
Forma smeten till ovala bollar (ca 3 cm långa). Lägg dem på ett nytt fat och ställ in i kylen en stund.
Färga vit marsipan med rödbetsröd tills den blir lagom grisrosa. Forma rektangulära bitar som är dubbelt så stora som tryffeln och "linda in" tryffeln. Forma sedan till alla grisens delar.
Förvara dem i kylskåp innan servering.
söndag 13 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Robin och Emma! Vilka fina bilder på bakverken. Jag ska prova göra tryffeln nu till jul. Kram Syster Anna
SvaraRaderaSå jävla söta grisar! Var det verkligen kålrot du såg i tidningen, inte vegosk*nka?
SvaraRaderaok hittade artikeln på nätet nu. men de har inte skrivit ut vem som gjort receptet...
SvaraRaderaVar det bild i tidningen?
Hej Björn, kålrot i stället för skinka hade Robin och Emma ifjol också på sitt julbord. den har de gjort flera gånger.Den är jättegod.
SvaraRaderahoppas att de lägger ut det senaste julrecepten på sin sida, i år var julbordet kanon! de har förfinat och gjort andra "köttbullar" av matvete.Hälsningar Muskat
Vilken fin blogg men många bra recept för oss äggallergiker :) Tack så mycket!
SvaraRaderaÖnskar jag bodde närmre Västerås nu!
SvaraRaderaVilken jättefin blogg. Och vad söta ni verkar :)
wow vilken fin bloog! (hittade precis hit)
SvaraRaderahoppas ni kommer igång efter juluppehållet oxå, ser fram emot vår-kakor!
kärlek o respekt
/spellah
Hej Robin och Emma jag saknar nya inlägg. Vad gör ni nu för tiden?
SvaraRaderaNu ska vi allt ta tag i det här och köra på som vi gjorde förr! :)
SvaraRadera